Vuoden Griffon -kilpailun – säännöt ja pistelasku
Vuoden Agilitygriffon – säännöt ja pistelasku
Vuoden Koiratanssigriffon – säännöt ja pistelasku
Vuoden Rally-Tokogriffon – säännöt ja pistelasku
Vuoden Tokogriffon – säännöt ja pistelasku

Tulosten ilmoittaminen Vuoden Griffon -kilpailuihin

Pistelaskulomake PDF, pistelaskulomake doc

Tarkemmat ohjeet vuoden Griffon-kilpailuista löydät täältä. 

OHJEET NÄYTTELYPISTEIDEN LASKEMISTA VARTEN
Voit käyttää ylläolevia lomakkeita ilmoittaessasi koirasi saavuttamat RYP-, BIS- ja Vuoden Pentupisteet Mikäli et jostain syystä käytä valmista lomaketta, ilmoitathan kuitenkin kaikki tarvittavat tiedot. Kilpailuun kannattaa osallistua, vaikka tuloksia olisikin vain muutama.

VUODEN GRIFFON –KILPAILU
Kilpailuun saa pisteitä näyttelyistä, joissa koira on sijoittunut paras uros/paras narttu -luokassa tai jos se on saanut jonkun säännöissä mainitun voittaja-tittelin. Näyttelytuloksena katsotaan vain monesko koira on ollut paras uros/paras narttu –luokassa (esim. PU3/PN3), onko se ollut VSP tai ROP tai sijoittunut ryhmässä tai jos koira on saanut jonkun säännöissä mainituista voittaja-arvoista. Cacibeilla tai sertifikaateilla ei ole merkitystä pisteitä laskettaessa. Pisteisiin lasketaan viisi parasta näyttelyä ts. näyttelyä, joista koira on saanut eniten pisteitä. Huomaa, että mikäli koira on ollut esim. PU/PN4 näyttelyssä, jossa on ollut paljon osanottajia, se voi saada enemmän pisteitä kuin olemalla ROP kun osanottajia on vähän. Pistelaskijamme laskee osanottajamäärän KoiraNetistä ja laskee pisteet.

VUODEN VETERAANI & JUNIORI –KILPAILU
Kilpailuun lasketaan mukaan näyttelyt, joissa koira on sijoittunut veteraani/junioriluokassa. Osallistujamääriin lasketaan ko. rodussa veteraani/junioriluokissa (urokset+nartut) kilpailleet koirat. Pisteisiin lasketaan viisi parasta näyttelyä ts. näyttelyä, joista koira on saanut eniten pisteitä.

VUODEN PENTU –KILPAILU
Pentuluokkien ja pentunäyttelyiden tulokset eivät ole saatavissa KoiraNetistä, koska ne ovat epävirallisia. Siksi tulosten ilmoittamisen ohella on pistelaskijalle toimitettava kopio arvostelulomakkeesta, josta käy ilmi näyttelytulos. Lisäksi osanottajamäärän varmistamiseksi tulee toimittaa kopio näyttelyluettelon sivuista ko. rodun kohdalta tai esim. arvosteluaikataulu, josta osanottajamäärä käy ilmi. Huom! Osanottajiksi lasketaan kuitenkin vain paikalla olleet, kilpailleet koirat! SGY:n Open Showsta ja Erikoisnäyttelystä kopioita ei tarvitse toimittaa! Pisteisiin lasketaan viisi parasta näyttelyä ts. näyttelyä, joista koira on saanut eniten pisteitä.

PISTEIDEN TOIMITTAMINEN PISTELASKIJALLE
Vuoden Griffon- ja Vuoden Griffonveteraani -kilpailun pisteet tulee ilmoittaa, myös mahdolliset ryhmäkilpailu- ja BIS-sijoitukset tulee lähettää pistelaskijalle. Vuoden Griffonpentu –kilpailun pisteet tulee ilmoittaa pistelaskijalle (vaadittavin liittein) sillä pentujen tuloksia ei rekisteröidä Suomen Kennelliitossa ja näin ollen niitä ei löydy jalostustietokannasta. Vaadittavat näyttelytulokset toimitetaan tammikuun loppuun mennessä sähköpostilla: vuodengriffon@gmail.com

VUODEN AGILITYGRIFFON, VUODEN KOIRATANSSIGRIFFON, VUODEN RALLY-TOKOGRIFFON JA VUODEN TOKOGRIFFON
Vuoden Agilitygriffon-, Vuoden Koiratanssigriffon-, Vuoden Rally-Tokogriffon- ja Vuoden Tokogriffonpisteet tulee lähettää pistelaskijalle Tammikuun loppuun mennessä yllämainittuun osoitteeseen tai sähköpostiin.