Suomen Venäjäntoyt ry:n jalostustoimikunta järjestää etäluennon, jonka aiheena on:

Chiari –tyyppinen epämuodostuma (CM)
Chiari-tyyppinen epämuodostuma on kallon ja aivojen epämuodostuma, jossa kallon takakuopan koon ja sen sisältämän aivokudoksen määrän välinen epäsuhta saa aikaan pikkuaivojen ja aivorungon ahtautumisen takakuopassa ja tyräytymisen ulos niska-aukosta. *

sekä Syringomyelia (SM)
Chiari-tyyppisen epämuodostuman kanssa esiintyy usein selkäytimen ontelotautia eli syringomyeliaa, jossa selkäytimeen syntyy nesteentäyteisiä onteloita. Ontelot syntyvät yleensä selkäytimen keskuskanavan yhteyteen ja laajetessaan vahingoittavat selkäydintä. *Johanna Forsgård/HelsinginYliopisto

Webinaarin aikana käymme läpi mitä edellämainitut muutokset tarkoittavat koirilla, miten ne diagnosoidaan, millaisia oireita ne voivat aiheuttaa ja miten oireita voidaan hoitaa. Tämän lisäksi käymme läpi mitä näiden muutosten periytyvyydestä tiedetään ja keskustelemme jalostusnäkymistä.

Luennoijana ELT, Dipl.ECVN Anna-Mariam Kiviranta. Kiviranta työskentelee neurologian kliinisenä opettajana Yliopistollisessa eläinsairaalassa. Hän on suorittanut neurologian eurooppalaisen erikoistumistutkinnon vuonna 2014 ja väitellyt syringomyeliasta ja kallonaukileista vuonna 2022. Väitöksen jälkeen hän on jatkanut tutkimusta syringomyelian ja kallonaukileiden parissa, ja parhaillaan tutkii kallonaukileiden ja syringomyelian esiintyvyyttä cavaliereilla, griffoneilla ja pienikokoisilla, alle 5 kg painavilla koirilla.

Osallistuminen on jäsenille maksutonta, muille hinta on 10 e. Luento sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille koiran rotuun katsomatta.

Kasvattaja-cafe järjestetään Teamsin välityksellä. Osallistumislinkki lähetetään osallistujille sähköpostilla noin tuntia ennen Kasvattaja-cafen alkua. Pidämme linjat auki noin klo 19.30 asti.

Ilmoittautumiset, kyselyt ja maksutiedot:
jt.russiantoy@gmail.com.

Ilmoittaudu viimeistään 24.4. klo 18 sähköpostilla:
jt.russiantoy@gmail.com.

Tervetuloa!